maandag 17 maart 2014

Music Monday

Vandaag even geen mixtape Monday, maar een klein overzicht van het moois dat muziekjaar 2014 ons tot nu toe heeft gebracht. Ik heb nog geen overduidelijke favoriet, maar komt de komende tijd nog veel moois uit.. Wat dacht je van een nieuwe Owen Pallett, het langverwachte debuut van Matthew and the Atlas en het nieuwe solo-album van Damon Albarn?

Ik geef vandaag een vijftal tips waarvan ik vind dat je die écht gehoord moet hebben, ik heb ook een spotify lijstje met daarin alle 2014 releases die ik ok vind: lijstje. Misschien dat ik volgende week nog wat releases in het zonnetje ga zetten, ik wilde deze lijst niet te lang maken.

Tip 1: Damien Jurado - Brothers and Sisters of the Eternal Son – mijn favoriete singer-songwriter van de laatste tijd. Maraqopa (uit 2012) vind ik een tikkeltje beter maar vooral live blijft het een geniaal artiest. Brothers and Sisters of the Eternal Son is een grote trip door de hersenspinselen van Damien Jurado. Vooral als je van teksten en symboliek houdt kun je je lol op met deze plaat.



Tip 2: Timber Timbre - Hot Dreams – officieel nog niet uit, maar het album heeft al wel een tijdje op Spotify gestaan. Jammer genoeg is het er al weer af gehaald, maar het stond er lang genoeg op om een goed beeld te krijgen van de cd. Het is een zwoele, sexy plaat geworden maar niet alle nummers zijn even ‘porno’ als single Hot Dreams. 1 april komt Hot Dreams officieel uit, hou het in de gaten ;)



Tip 3: Jamestown Revival - Utah – misschien wel de leukste ontdekking van het jaar, tot nu toe althans. Ik hou wel van een beetje roots op z’n tijd en dit tweetal smeedt ambachtelijke, op-en-top Amerikaanse songs die ook nog erg blijven plakken.



Tip 4: Linda Perhacs - The Soul of All Natural Things – Er wordt wel eens gesproken over ‘de moeilijke tweede’.. het lijkt wel alsof Linda Perhacs er extra veel moeite mee had, ze heeft er tenslotte 44(!) jaar over gedaan. Paralellograms vind ik fantastisch en mijn verwachtingen voor deze plaat waren daardoor misschien iets te hoog. Het is gewoon een fijne cd, Linda’s stem heeft de tand des tijds goed doorstaan en een plekje in deze selectie is gewoon terecht.



Tip 5: The War on Drugs - Lost in the Dream – Ik had tot voor kort deze band links laten liggen, en ik snap echt niet waarom. Lost in the Dream is een heerlijk lenteplaatje vol fijne instrumenten en een prima zangstem. En je bent in mijn ogen gewoon cool als je een openingstrack hebt van bijna 9 minuten ;) Het sfeertje op deze plaat is erg aangenaam, je blijft het luisteren..


2 opmerkingen:

  1. Ouder materiaal van The War on Drugs (Slave Ambient, Wagonwheel Blues) is sowieso ook zeer aan te raden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie lijst! Dat mooie nummer van Linda Perhacs kende ik helemaal niet. En ook ik had The War On Drugs tot nu links laten liggen, het was - voor het releasen van Lost In The Dream - voor mij 'de band waar Kurt Vile ooit in speelde'.

    BeantwoordenVerwijderen