vrijdag 6 juni 2014

Fairytale Friday (4): Sneeuwwitje

Sneeuwwitje is misschien wel het zoetst van alle Disney-films, met de schattige zeven dwergen en de dieren van het bos die het meisje (al zingend) helpen.. maar het origineel is íets duisterder..

In de Disney versie beveelt de koningin de jager het hart van sneeuwwitje eruit te snijden. In het originele verhaal is het nog net een schepje erger. Daar beveelt zij de jager de nieren en lever van sneeuwwitje eruit te snijden en het als avondmaal te serveren voor de koningin zelf.
We weten allemaal dat de koningin Sneeuwwitje vergiftigt met een appel, maar in het originele verhaal gaan er nog 2 mislukte pogingen aan vooraf. Eerst een magische riem, vervolgens een giftige kam.. steeds wordt Sneeuwwitje gered door de zeven dwergen.


Sneeuwwitje wordt in de originele versie, in tegenstelling tot de Disney versie, niet wakker gekust door haar prins. Nee, ze wordt met kist en al meegenomen door de prins (hij wil haar meenemen naar het kasteel.. right..). Door al het geschud schiet het stukje appel uit haar keel en wordt ze wakker. Lijkt me fijn wakker worden ;)

Uiteindelijk komt het allemaal goed en komt er een grote bruiloft, waar de 'evil queen' ook voor is uitgenodigd. Als ze aankomt staan er hete ijzeren schoenen voor haar klaar, waar ze op moet dansen totdat ze sterft. Leuk entertainment! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten